“ТЕРЕМ – ХОЛДИНГ“ в съвместно партньорство с Университета за национално и световно стопанство


 

     На 17 април 2024 г. изпълнителният директор на “ТЕРЕМ – ХОЛДИНГ” Калин Димитров и ректорът на Университета за национално и световно стопанство проф. д-р Димитър Димитров подписаха споразумение за сътрудничество. Партньорството поставя стабилна основа за изграждане на ползотворни двустранни отношения в обучителния процес във връзка с икономиката на сигурността и отбраната.

 

     На официалната среща двете страни обсъдиха възможността за различни съвместни инициативи, сред които провеждане на работни срещи, дискусии и конференции, свързани с въпроси от областта на националната сигурност, както и взаимодействие и обмен на добри практики и опит в сферата. Ректорът проф. д-р Димитров отбеляза, че сътрудничеството с бизнеса е приоритетно за перспективното развитие на студентите на УНСС с цел придобиване на ценни практически знания. Страните ще си партнират и по съвместни проекти с изследователска насоченост. “Мисията ни е да доближим науката до практиката и обратно – това е двустранен процес, в който може да сме взаимно полезни в реализирането на общи цели. Един от основните приоритети за Холдинга е развитие на човешките ресурси чрез тясно сътрудничество с образователни институции.“ заяви Калин Димитров. На срещата присъстваха още Антон Лазаров, член на Съвета на директорите на група ТЕРЕМ, както и проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, и проф. д-р Цветан Цветков от Катедра „Национална и регионална сигурност" от страна на УНСС.

 

     Изпълнителният директор определи като изключително ценна възможността за сътрудничество по отношение на обучението на студенти и изрази увереност, че скоро ще стартира провеждането на учебни стажове в различни подразделения на “ТЕРЕМ – ХОЛДИНГ”, като същевременно се организират и специализирани лекции от страна на експерти от Холдинга. Като начало на обучителния процес, изпълнителният директор Калин Димитров изнесе лекция пред студенти и преподаватели от катедра „Национална и регионална сигурност“ относно дейността на Холдинга и неговите пет дъщерни дружества. „Задачата пред „ТЕРЕМ – ХОЛДИНГ“ е да се превърне в лидер по отношение на висококачествени ремонт, производство, модернизация и логистична поддръжка на техника и въоръжение в сферата на отбранителната индустрия. Дружеството единствено в страната разполага с необходимите производствени мощности и квалифициран персонал за реализиране на своите цели, но е необходима модернизация на мощностите и повишаване квалификацията на кадрите.“, обобщи Калин Димитров. След представянето лекцията беше отворена за въпроси и провокира интересни дискусии сред студентите.

 

     Катедра „Национална и регионална сигурност“ е създадена през 1990 г., като годишно в специалност „Икономика на отбраната и сигурността“ се обучават близо 200 студенти. Споразумението с УНСС е част от стратегията на “ТЕРЕМ – ХОЛДИНГ” за подпомагане и развитие на човешките ресурси чрез обучение и привличане на млади кадри.

 

 

Снимки: “ТЕРЕМ – ХОЛДИНГ” / УНСС

Други новини


© „ТЕРЕМ-ХОЛДИНГ“ ЕАД. Всички права запазени.
  За нас

Мисия
История
Мениджмънт
Сертификати
Референции
Здраве и безопасност
Документи
Информация по чл. 64, ал. 1 от ППЗПП

Дружества

Дружества
Терем - Летец ЕООД
Терем - Ивайло ЕООД
Терем - Хан Крум ЕООД
Терем - Цар Самуил ЕООД
ТЕРЕМ-КРЗ ФЛОТСКИ АРСЕНАЛ-ВАРНА ЕООД

Продукция

Специална продукция
Терем - Летец ЕООД
Терем - Ивайло ЕООД
Терем - Хан Крум ЕООД
Терем - Цар Самуил ЕООД
Терем - КРЗ Флотски арсенал ЕООД
Гражданска продукция
Терем - Летец ЕООД
Терем - Ивайло ЕООД
ТЕРЕМ - Хан Крум ЕООД
Терем - Цар Самуил ЕООД
Терем - КРЗ Флотски арсенал ЕООД

Услуги

С ВОЕННО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ
Терем - Летец ЕООД
Терем - Ивайло ЕООД
Терем - Хан Крум ЕООД
Терем - Цар Самуил ЕООД
Терем - КРЗ Флотски арсенал ЕООД
С ГРАЖДАНСКО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ
Терем - Летец ЕООД
Терем - Ивайло ЕООД
Терем - Хан Крум ЕООД
Терем - Цар Самуил ЕООД
Терем - КРЗ Флотски арсенал ЕООД

Профил на купувача

Текущи процедури
Завършили процедури

Електронна борса

Текущи запитвания
Завършили запитвания

Обяви
Кариери
Новини
Кариери
Заявки
Вход

       

 
OK

Ползвайки този сайт, вие си съгласявате с Условията за ползване и Политиката на поверителност.
Повече за бисквитките може да прочетете тук